betonkeverő

5 fontos szempont betonkeverő vásárláshoz

Egy betonkeverő segítségével jelentősen megkönnyíthetjük különböző építőipari vagy magáncélú építési projektjeinket – legyen szó nagyvonalú útépítésről vagy otthoni „konstruálásról” a ház körül, egy jó betonkeverő kötelező eleme ezen munkálatoknak.

Jogosan felmerülhet azonban a kérdés, mégis mely dolgokra kell odafigyelnie az embernek egy ilyen gép vásárlásánál? Az alábbiakban összegyűjtöttük az 5 legfontosabb szempontot.

1. Teljesítmény és kapacitás

Egyik legfőbb szempont, amit figyelemben kell tartanunk az a betonkeverő kapacitása (literben meghatározott mennyiség). Mit is takar ez pontosan? Egész egyszerűen a gép keverőtárcsájának a méretére és erejére kell gondolni, ha csak kisebb, otthoni munkálathoz tervezzük használni, akkor ezzel arányosan elegendő egy kisebb gép is, nem kell egy építőipari volumenű gépet vásárolnunk.

2. Hordozhatóság és méret

Ezen pontot akkor érdemesebb megfontolni, ha több alkalommal tervezzük használni a betonkeverőt, különböző munkaterületeken. Előnyös lehet egy hordozható kivitelű és könnyebb súlyú gép ezen esetekben, amelyet gépjármű segítségével is könnyedén szállíthatunk szükség esetén.

3. Energiaforrás

Napjainkban a betonkeverők elektromos, benzines vagy dízelüzemű változatokban érhetőek el. A tápegység típusát is érdemes megfontolnunk, otthoni közegben kényelmesebb egy elektromos gép, míg olyan helyen, ahol korlátozottabb eléréseink vannak (általában nagyobb építkezéseken), egy benzines alkalmasabbnak ígérkezhet.

4. Minőség és tartósság

Ajánlatos utána olvasnunk az általunk kiválasztott betonkeverő felépítésének, anyag használatának, valamint ha vannak, a vásárlói értékelések is sokat tudnak segíteni a gépválasztásban. Ha minőségi munkaeszközt vásárolunk, sokkal hatékonyabb munkát fogunk tudni végezni vele, garantáltan hosszabb ideig, ezzel elkerülve esetleges feles kiadásokat új és új gépek vásárlása miatt. A homogén betonkeverés pedig minőségibb betont eredményez végsősoron, mint a kézi mixelés, hiszen a keverés intenzitása és ideje is beállítható az alapanyagoktól függően.

5. Biztonság

Végül, de nem utolsó sorban, elengedhetetlen hogy a betonkeverőnk rendelkezzen a megfelelő biztonsági funkciókkal. Ezen beállítások alatt értjük a túlmelegedés és túlterhelés elleni védelmet, valamint a vészhelyzeti leállítást. Nem csak a saját érdekünkben fontos, hogy biztonságban tudjuk végezni az éppen adott munkát, de a gép károsodását is képesek vagyunk megelőzni vele. Lényeges továbbá, hogy minden használat után takarítsuk ki a dobot, mielőtt belekötne a beton, hogy hosszú időn át megfelelően működhessen a gép. (Biztonsághoz megemlítendő még a megfelelő védőfelszerelés használata és munkakörülmények biztosítása is!)

 

A megfelelő betonkeverő kiválasztása tehát nagymértékben megkönnyítheti a dolgunkat, legyen szó akár kis, akár ipari volumenű munkáról. A fenti pontokat figyelembe véve bizonyos, hogy megtaláljuk a számunkra megfelelő gépet, emellett a Turbosol munkatársai is nagy segítségünkre lehetnek a folyamat során.