Látásjavító szemlencse műtét, műlencse beültetés. Vegyél részt egy műtétet megelőző szemészeti vizsgálaton.

Kemény Dénes vízilabdázó: „minden távolságra kiválóan látok a műlencse műtét óta!”

Sokan nehezen fogadják el az olyan újdonságokat, mint a látásjavító műlencse, amelyet egy műtét során alkalmaznak. De lássuk a részleteket és egy szubjektív, de valóban életből vett példát arra, hogy a dolog sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk.

 

Most éppen Kemény Dénes véleményét tesszük közzé, de további műlencse műtét véleményeket is olvashatsz a drnagymihaly.hu linkre kattintva.

 

Romlik a látás idős korban

 

Sokan tapasztalják, hogy 45 év felett gyakran közelre és távolra egyaránt szükségük van szemüvegre. Ha nem tudod megszokni a bifokális vagy multifokális szemüveget vagy zavar a szemüvegek állandó cserélgetése, akkor válaszd a látásjavító lencseműtétet és felejtsd el a szemüvegedet!

 

Mivel a látás a legfontosabb érzékszervünk, így érthető, ha a szemüvegesek boldogan választanának egy olyan megoldást, amely egycsapásra megoldja a problémájukat.

Természetesen ez nem csak az idősekre igaz, hanem a szemüveges fiatalokra is. Végre egy megoldás, amely egyszerű, elérhető és valóban működik. Lássuk a részleteket.

 

Kemény Dénes története

 

Kemény Dénes (válogatott vízilabdázó, edző, olimpikon) már remekül meg van a szemüvege nélkül. Korábban a szemüveg keresése rengeteg kellemetlenséget okozott neki, de ez már a múlté.

Az egyik kedves barátja Szabó Bence mesélte el neki, hogy hogyan szabadult meg a szemüvegétől és hogy hol és hogyan zajlott le a műtét. Nem kellett sokat magyaráznia, részleteznie a helyzet komoly javulását, hiszen az eredmény magáért beszélt. Ő tanácsolta Dénesnek, hogy érdemes lenne legalább egy látásjavító szemlencse műtét előtti szemészeti vizsgálatra elmennie.

Dénesnek – mint általában a legtöbb érdeklődőnek – egy fontos kérdése volt: a szemlencse műtét végleges eljárás, vagy az évek múlásával meg kell majd azt ismételni? A válasz eléggé megnyugtató, hiszen ha egyéb látáskárosító szembetegség nem jelentkezik, akkor a szemlencse beültetés élethosszig tartó éleslátást biztosít.

„A vizsgálat dönti el, hogy kinek milyen típusú beavatkozásra van szüksége és hogy a műtétre sor kerülhet-e. A műlencse műtétet 45-50 éves kor felett javasoljuk azoknak, akik számára már komoly gondot okoz a szemüveg viselése.” – mondta Dénes műtétét végző Dr. Nagymihály Attila.

A műtét előtt alapos műszeres vizsgálatra kerül sor a szemészeten. Maga a műtét 2 órát vesz igénybe és talán inkább lelkileg izgalmas, mint fizikailag megterhelő. A műtét során az orvos és az asszisztens folyamatosan tájékoztat arról, hogy éppen mi történik, ami sokat segít a nyugalom megőrzésében, a biztonságérzet fenntartásában.

A műtét végén kapsz a szemedre egy-egy műanyag kagyló formájú védőeszközt, amit már másnap reggel le is vehetsz. Pár nap után mindent el tudsz olvasni, kell egy kis idő, hogy az agyad hozzá szokjon az új lencsékhez.

Megszokásból pár napig még keresgéli az ember a szemüvegét, de kis idő múlva megszokod, hogy bármilyen apróbetűs mondatot is könnyedén el tudsz olvasni és leszoksz a szemüveg keresgéléséről is.

Természetesen a műtétet követő kontroll ellenőrzés is fontos és megnyugtató dolog, vissza igazolja a tapasztalataidat, hogy a látásod milyen mértékben javult és a műtét rendben zajlott le.