abs kocka hiba

Van jó alternatíva az ABS kocka meghibásodása esetén

Az ABS kocka azok közé az alkatrészek közé tartozik, melyek idővel szinte biztosan csere éretté válnak, mégpedig az elhasználódás miatt. Az ABS kocka, melyet gyakran hidraulikatömbként emlegetnek, az autó motorterében található, ami azt jelenti, hogy menet közben komoly rázkódásnak és rendkívül magas hőhatásnak van kitéve. Az ABS kocka nem más, mint a blokkolásátló nyomásszabályzó modulja.

Gyakori meghibásodás

Elhelyezkedéséből adódóan az ABS kocka olyan akár egy időzített bomba, nem az a kérdés, hogy meg fog-e hibásodni, hanem sokkal inkább az, hogy mikor. A probléma az, hogy amikor minden jel arra utal, hogy az ABS kockával valami nem stimmel, még akkor sem jelez az autó diagnosztikai rendszere. Emiatt nem ajánlott csupán a diagnosztikai rendszerben bízni. Vannak egyéb jelek, amelyek egyértelműen mutatják, hogy az alkatrész meghibásodott. Az ABS kocka meghibásodása kapcsán a rewopro.hu weboldalon bővebb információkat olvashatsz.

Általában a fékpedál kapcsán figyelhetünk fel változásokra, melyek azt mutatják, hogy valami nincs rendben. Ilyen például, ha a fék nagyon lent fog vagy, ha a fékezés során az alsó holtpontig becsúszik a fékpedál. Az is komoly figyelmeztető jel, ha a gépjárművet csak teljesen benyomott fékpedál mellett lehet leállítani. Ezt eleinte csak ritkán, leginkább rossz útviszonyok mellett vagy vészfékezéskor lehet tapasztalni, azonban idővel folyamatosan jelentkezik a probléma. A fékolaj szivárgás szintén azt mutatja, hogy valami nincs rendben.

Mit lehet tenni meghibásodás esetén?

Amit nagyon fontosnak tartunk tisztázni, hogy meghibásodás esetén nem a komplett blokkolásgátló rendszer mondott csődöt, hanem csak a nyomásszabályzó modul, tehát az ABS kocka. Bizonyos márkák esetében, mint például a Suzuki, típushibáról van szó, így borítékolható, hogy az új alkatrész is hamar meghibásodik majd.

Éppen ezért nem érdemes bontott alkatrészt vásárolni, ehelyett a javítás jelenti a megoldást. A rewopro.hu weboldalon rengeteg hasznos információt találhatsz az ABS kocka javítása kapcsán. A javítás komoly szakértelmet és szaktudást követel meg, így érdemes kizárólag megbízható, nagy tudással rendelkező szakemberekre rábízni. A Rewo Pro weboldalán a részletes információk mellett többek közt elérhetőséget is találsz.