munkatárs

Hogy találjuk meg a tökéletes munkatársat?

Aki írt már álláshirdetést, bizonyára szembesült azzal, hogy nem is olyan egyszerű megfogalmazni egy ilyen komplex dolgot. Érdemes nagy hangsúlyt fektetni rá, hisz a toborzási folyamat egy igen fontos része, hogy milyen álláshirdetéssel jelenünk meg.

Az álláshirdetésnek vannak kötelező elemei, és vannak olyanok, melyek opcionálisak. Fontos az is, hogy hol hirdetünk. Ha valaki ingyenesen szeretne hirdetni, akkor a Lépés Magazin oldalon van erre lehetőség. Ez egy dinamikusan fejlődő online magazin, szórakoztató, érdekes tartalommal és térítésmentes hirdetésfeladási lehetőséggel.

A toborzás nehézségei

A toborzási folyamat során sokféle lehetőség áll a munkáltató előtt. Így például segítségül hívhat toborzási ügynökségeket. Az egyik legnépszerűbb módszer egyébként a munkaerő-közvetítő ügynökségekkel való együttműködés. Különösen a nagyobb szervezeteknél, ahol gyakori a toborzás. Ez azt jelenti, hogy a toborzási folyamatot kiszervezi a cég, ez az ügynökség fogja megkeresni a megfelelő jelölteket, ők tartanak interjúkat és továbbítják a legjobb jelölteket számunkra. Gyors megoldás, hisz szakemberek végzik a toborzást, azonban elég költségigényes.

A toborzásnak kiváló módszere a gyakornoki munka és a szakmai gyakorlat biztosítása. A fiatal, pályakezdő szakemberek számára is remek lehetőség, de a munkáltató számára is, aki így megismerheti a jelölteket még mielőtt állandó állást kínálnak nekik. A gyakornoki munka lehetőséget ad arra, hogy heteken, hónapokon át együtt dolgozzunk valakivel, mielőtt a gyakornoki idő végén eldöntenénk, hogy állást kínálunk-e vagy sem. Ez akkor is hatékony toborzási módszer, ha inkább egy tapasztalatlan jelöltet szeretnénk felvenni és a képzését a munka során biztosítani.

Létezik úgynevezett belső toborzás is, amikor a megnyíló pozícióra a vállalaton belül keresünk jelöltet. Ide tartoznak az előléptetések és áthelyezések is. Ezek segíthetnek a szervezeten belüli pozíciók betöltésében. Ezek hatásos és költséghatékony módszerek, de korlátozott számú belső jelöltet kínálnak.

Lépés Magazin