Társasjáték újdonságok

Új társasjáték megjelenések 2022-ben: lesz még mire várni!

Hátra van az évből még 4 hónap, így bőven tartogatnak meglepetést a társasjáték készítők. A Gémklub segítségével könnyen követheted, hogy milyen új társas megjelenések várhatóak még 2022-ben. Lássuk, mit érdemes várni idén!

Robinson Crusoe: Collector’s Edition – magyarul! Ha imádod a sztorit és a kalandokat, ez a játék Neked való! Az összetett szabályokkal dolgozó társas az 56. helyet foglalja el a nemzetközi társasjátékrajongók honlapján. A feladat, hogy hajótöröttként próbáld túlélni a rád leselkedő veszélyeket.

A gyűjtői kiadás tartalmaz 18 minit, a szabálykönyv mellett egy Kalandkönyvet, valamint kínálnak még egy telefonos alkalmazást is. Ebben újabb és újabb kártyákhoz juthatsz hozzá, ami tovább bővíti a játék adta lehetőségeket.

A gyűjtői kiadás várható megjelenése az idei év utolsó negyedévére tehető.

Izgat a távoli bolygók felfedezése? Szívesen bújnál egy csillagász bőrébe? Neked találták ki a THE SEARCH FOR PLANET X-et! Az alkalmazás által vezérelt dedukciós játékban egy különös elveszett bolygót kell felkutatnod. A szakmai győzelemhez a publikáció vezet el, amiért versenybe kell szállnod játékostársaiddal. Hajrá, tudósok!

A SEARCH FOR PLANET X várható megjelenése: 2022. október.

Ha szeretted az Unikornisok: a rémes ménest, ezzel együtt imádni fogod! Nemsokára érkezik ugyanis a nagy népszerűségnek örvendő társasjáték magyar nyelvű kiegészítője, az Unikornisok: Szivárvány apokalipszis.

Szórj szivárványt, színezz elpusztíthatatlanul apró egyszarvúval vagy cicakornissal! Csapj le ellenfeledre a termékeny unikornisok túlnépesedésével – győzd le játékostársad a szivárvány apokalipszis rémes ménesével!

Unikornisok: Szivárvány apokalipszis várható megjelenése: 2022. október.

Növénykedvelő vagy? A Verdant Neked készült! Persze, a növényeket nem elég csak szeretni: komoly odafigyelést igényelnek ahhoz, hogy virágba borítsák a nappalidat, viszont elég egy apró figyelmetlenség, és máris dugába dől a beltéri Amazonas. Ebben a játékban lehetőséged nyílik arra, hogy kedved és ízlésed szerint rendezd be növényekkel teli lakásod – ha örömmel építetted meg a gyönyörű tájat és varrtál színes takarót a macskádnak Calico – foltok, cicák, takarók és a Cascadia vadvilága játékokban, akkor a Verdantot le sem tudod majd tenni. Hetek kérdése, és érkezik a magyar kiadás!

A magyar nyelvű Verdant, azaz Kaspó várható megjelenése: 2022. október.

A történetközpontú társasjáték igazi csemege lehet azoknak, akik rajonganak a kísértetsztorikért. Bújj egy csavargó bőrébe, lógj fel egy vonatra jegy nélkül, és indulj egy kalandos utazásra társaiddal. Közben persze arról se feledkezz meg, hogy egy kicsivel több veszély leselkedik rád, mint egy átlag csavargóra: a fejvesztett melós, az óriásmadár és a Bojlember sem kímél benneteket az út során! Borzongj barátaiddal a Csavargódal világában – jön ugyanis a méltán híres Vagrantsong magyarul is!

A Csavargódal várható megjelenése: 2022. december.