mennyezet szigetelés

Jó befektetés a mennyezet szigetelés

Ismét közeledik a téli időszak, amire megéri időben felkészülni. Hiába van nyáron forróság és aszály, ha néhány hónap múlva újból fagyos reggelekkel kell számolni. Mivel egyre többet hallani az energiaválság fogalmáról, amiről még nem tudni, hogy miként fog formát ölteni és rátelepedni a mindennapokra, ezért ajánlott előrelátóan csökkenteni a hatását a mennyezet szigetelés kivitelezésével.

A plafonokon kívül, a lakás többi részére is kiterjeszthető a szigetelés, ha eddig nem lett volna. Felesleges légkondicionálót vásárolni, ugyanis a minőségi munkát követően, a magas hőmérséklet kint tartható költséghatékonyan. A mennyezet szigetelés többféle formában érhető el. Mindig az aktuális körülmények határozzák meg, hogy pontosan milyen kivitelezési módot éri meg használni.

Mennyezet szigetelés alul vagy felül?

Bár többnyire a szigetelések leginkább kívül történnek, hogy a helyiségek belteréből azok ne vegyenek el, azért vannak olyan esetek, mikor éppen ez lehet a cél. A mennyezet szigetelés olyan esetben, amikor egy eredetileg nagy belmagassággal rendelkező szobáról van szó, egyértelműen előnyös. Ilyenkor csökkenthetőek a paraméretek, amivel növelni lehet a fűtési hatékonyságot. Nem mindegy ugyanis, hogy 3 vagy 5 méter van a plafonig.

Egy álmennyezet közbeiktatásával, majd pedig üveg- vagy kőzetgyapot kitöltéssel kiváló eredmények érhetőek el. Bár megoldható a hungarocell lapok használata is, de az előzőekkel szemben ezek nem szellőznek, ami páralecsapódást eredményezhet. Ha van a padláson elég hely, akkor a mennyezet szigetelés erről az oldalról tud eredményesen működni. Bármelyik eljárást is választanánk, bízzuk szakemberre a feladatot, ugyanis csak így garantált a kiváló végeredmény!