Modern műanyag bejárati ajtó, kiváló biztonság esztétikus megjelenés mellett

Modern műanyag bejárati ajtó, kiváló biztonság esztétikus megjelenés mellett

A mai világban szeretteink és otthonunk biztonsága mindennél fontosabbá vált. E védőháló megteremtésének egyik kritikus szempontja pedig a bejárati ajtó kiválasztásában rejlik. Egy minden földi jóval felszerelt modern műanyag bejárati ajtó nemcsak erőteljes védelmet nyújt a potenciális fenyegetésekkel szemben, de zökkenőmentesen illeszkedik otthonunk esztétikai vonzerejéhez.

Bejárati ajtó nélkül nincs biztonság

Mielőtt belemerülnénk a modern műanyag bejárati ajtó sajátosságaiba, érdemes leszögezni, hogy egy jó minőségi nyílászáróra nem szabad sajnálni a pénzt. Ez a felület ugyanis nem csupán egy belépési pont, hanem maga a nagybetűs védelmi vonal a betörésekkel szemben. És hát, a betolakodók gyakran olyan otthonokat vesznek célba, ahol gyenge bejutási pontokra találnak, ezért létfontosságú, hogy az ajtó kellő ideig ellenálljon az efféle próbálkozásoknak. Ha tudjuk, hogy bejárati ajtó kellően masszív, nyugodtan hajthatjuk álomra a fejünket, hisz szeretteink is védve lesznek odabent. Ezen túlmenően pedig egy robosztus bejárati ajtó segít megóvni egyéb ingóságainkat is, legyen is szó bármiről.

A mítoszok megdöntése: Kellően biztonságos-e egy modern műanyag bejárati ajtó?

Sok lakástulajdonos abban a tévhitben él, hogy a műanyag ajtók nem biztonságosak. A megfelelő technikai jellemzőkkel felvértezve egy modern műanyag bejárati ajtó ugyanolyan biztonságos lehet, mint a „keményebbnek” tűnő társai.

A Realtherm Kft.-nél kapható Rehau és Deceuninck műanyag bejárati ajtók például alapfelszereltségként tartalmazzák a MABISZ által minősített rúdzárat és a leemelésgátló ajtópántot. Még ha valaki megpróbálja is berúgni vagy erőszakkal kinyitni (pl. zárfúrás, zárfésülés) az ajtót, az jó eséllyel ellenáll az ilyesfajta erőfeszítéseknek. Emellett lehetőség van ragasztott biztonsági üveg és acélmerevített szendvicspanel beépítésére is. Az utóbbinak köszönhető például, hogy a panelt szinte lehetetlen átégetni!

A biztonság és az esztétikai vonzerő egyensúlya, létezik!

A műanyag szó hallatán az ember automatikusan a szimpla, fehér színű változatra asszociál, még akkor is, ha modern műanyag bejárati ajtó kerül terítékre. Pedig, ha tudnánk, hogy manapság ez már mennyire nem így van!

A műanyag ajtók egyik figyelemre méltó előnye, hogy képesek a biztonságot és az esztétikát ötvözni. A lakástulajdonosoknak ma már nem kell kompromisszumot kötniük, és nem kell feláldozniuk a stílust a biztonság oltárán, hiszen felületük gyárilag fóliázható = lehetőség van eltérni a hagyományos kinézettől. Legyen az otthonunk stílusa ultramodern, klasszikus vagy minimalista, a Realtherm Kft. kínálatában garantáltan találunk olyan megoldást, amely megfelel az igényeinknek! Ők például nemcsak, hogy csúcsminőségű termékeket forgalmaznak, de a közel 40-50 féle színárnyalat mellett még fa vagy alumínium kasírozást is meg tudnak valósítani! Ráadásul a műanyag kivitelek nem igényelnek rendszeres felületkezelést – például csiszolást vagy festést, így évekig megőrzik érintetlen megjelenésüket.